Az utazás, ami miatt eladom a használt laptopomat

Néhány évvel ezelőtt szoktam rá arra, hogy nyaralásokra és több napos utazásokra viszem magammal a laptopomat. Leginkább azért, mert az a tapasztalatom, hogy a szállodákban – legalábbis amikben eddig megszálltam – a tévé vagy nagyon kicsi, vagy nagyon rossz a képe. Én pedig szeretek esténként megnézni ezt-azt.

Az egyetem utolsó évében elutaztunk pár napra a barátaimmal a Bükkbe, hogy lazítsunk egy kicsit a záróvizsgák előtt, de mivel közelget a szakdolgozat leadási határideje is, így kénytelen voltam magammal vinni, hogy reggelente kicsit tudjak vele foglalkozni, és tudjam szerkesztgetni.

Egyértelmű, hogy az elképzeléseim nem egyeztek a valósággal, mert hát ki szeretne pihenés alatt ilyen komoly és sorsdöntő dologgal foglalkozni?! Mégis volt egy nap, amikor nagyon rossz idő volt, szakadt az eső, hideg is volt, úgyhogy amíg a többiek beszélgettek és társasoztak, addig én bekuckóztam és a szakdolgozatommal kettesben maradtam.

Azt vettem észre, hogy eléggé lassú a gép, mint kiderült nem azért, mert rossz lett volna, vagy bármi egyéb, hanem annyi fontos dolog volt rajta, amit már nem bírt el. Vagyis nagyobb teljesítményre lett volna szükségem. Így miután – már otthon – befejeztem a szakdolgozatot, le is tettem a gépet, nagy ritkán bekapcsoltam, de már egyáltalán nem használtam. Szerencsére a húgom vett magának egy újat, így megkaptam az ő régi laptopját, ami nagyobb teljesítményű, mint az enyém.

Nemrég újra elővettem a sajátomat és már sajnáltam, hogy buta módon hagyom, hogy amortizálódjon, ahelyett, hogy eladnám.

Nem vagyok járatos ezekben a dolgokban, emiatt pedig nem is igazán tudtam, hogy hogyan fogjak neki a dolognak. Ezért egy barátom segítségét kértem, aki azt javasolta, hogy ne magánúton adjam el, mert nem lenne rá se időm, se türelmem, hogy mindig jöjjenek emberek kipróbálni. Azt javasolta, hogy „használt laptop felvásárlás” címszóval nézzek utána a dolognak, hátha találok egy üzletet, ami szimpatikus.

használt laptop felvásárlás

És találtam is.

Szerencsémre nem is kellett sokáig keresgélnem, elég hamar rátaláltam a számomra megfelelő üzletre.

A honlapon találtam egy leírást és egy táblázatot arról, hogy milyen évszámban gyártott és milyen processzorral rendelkező használt laptopokat vásárolnak fel. A táblázatban tulajdonságokat párosítva hozzávetőleges felvásárlási árak szerepeltek. Az én laptopom pedig szerencsére megfelel a feltételeknek. Az árak is teljesen korrektek, bár számomra az másodlagos.

Ami igazán szimpatikus volt, hogy az első lépések otthonról is elvégezhetőek egy űrlap kitöltésével. Az űrlapon néhány kérdést kell kitölteni a laptoppal kapcsolatban: milyen márka, milyen típus, van-e hibája, mekkora a memóriája. Ez azért fontos, mert ezek alapján tudnak egy árajánlatot adni.

Ezután kell eljuttatni a laptopot a pcmentor üzleteinek egyikébe. Mert mielőtt megtörténne a használt laptop felvásárlása, azelőtt természetesen a hozzáértő emberek átvizsgálják, tesztelik és kipróbálják a laptopot, hogy az általunk megadott paraméterek és adatok megfelelnek-e a valóságnak. Pontos árajánlatot, csak ezután tudunk kapni.

Már megnéztem az új laptop kínálatot is, mert a édesanyámnak a munkája miatt szüksége lenne egy saját gépre, és arra gondoltam, hogy két legyet üthetnénk egy csapásra azzal, ha az én használt laptopomat felvásárolnák, anyunak pedig tudnánk venni egy újat, és annak az árába számíttatnánk be az enyémet. Mert ilyen megoldásra is van lehetőség.

Egyelőre én még a gépen lévő adataim lementésén dolgozom, és még anyu sem választotta ki a laptopot, de már csak napok kérdése.