Készülni kell a nyaralásra

Nyaralni jó dolog, és szinte mértéktelen mennyiségű pénzt vagyunk képesek rákölteni. Repülőjegy, szállásdíj, étkezés, belépőjegyek, meg persze a szuvenírek. Bizony, ezekre mind nagy mennyiségű pénzt fordítunk, ha úgy döntünk, hogy messzebbre utazunk. De figyelünk kellően a biztonságunkra? Felkészülünk a vészhelyzetekre?

Már talán nem sokan akadnak, akik biztosítás nélkül mennek külföldi útra, de annál többen, akik nem figyelnek rá, hogy miként hagyja otthon a lakását. Gábor és Zsófi friss házasok. Csupán három napja voltak még Barcelonában (a nászútjukon), amikor telefonált az alattuk lakó szomszéd: Észrevettem egy növekvő foltot a plafonomon, nem történt nálatok valami? – kérdezte. Mint kiderül csőtörés történt, és sajnos a hiba elhárításához be kell jutni a lakásba. A házaspár felült a repülőre még aznap este, és hazasietett. Mire otthon voltak, már bokáig állt a víz a fürdőszobában.

vizszereles.net

Mennyivel egyszerűbb dolguk lett volna, ha egy családtagjuk be tud menni a lakásba… Javaslom, hogy hosszú út előtt adjunk oda egy kulcsot egy számunkra nagyon megbízható ismerősünknek, hogy ilyen helyzetben tudjon segíteni.

A vizszereles.net munkatársai értenek a vízszereléshez (beleértve vízvezeték szerelést; a WC szerelést; a kádfelújítást; a csaptelep, mosdó, bojler szerelést és cserét), a csatornázáshoz (legyen szó csatornaépítésről vagy a lefolyó szennyvízhálózat szereléséről), csőtörésekhez (akkor is ha nyomóvezetéket érint a csőtörés és akkor is ha szennyvízvezetéket érint a meghibásodás), duguláselhárításról, csatornakamerázáshoz (amivel rengeteg bontási munkálatot megspórolhatunk) és a fűtésszereléshez is. Amennyiben a hiba sürgős beavatkozást kíván, akkor a vizszereles.net munkatársai akár egy órán belül megérkeznek a helyszínre (feltéve, hogy az Budapesten vagy Pest megyében van). Mint a honlapjukon írják, alapos, profi munkát végeznek, emiatt azonban a szerelés több időt is felemészthet, mint amennyit hasonló munkálatok esetén megszokhatott. Eredeti, minőségi alkatrészekkel dolgoznak, és fontos nekik a bizalom, emiatt – és mert több éves garanciát vállalnak – nekik is érdekük, hogy az egyszer megjavított eszköz jó ideig ne szoruljon beavatkozásra. Számlájukat a biztosítótársaságok is elfogadják. Munkatársaik 30 éve vannak a szakmában, és mindannyian rendelkeznek azzal a képzettséggel és tapasztalattal, ami a profi, kifogástalan munkához szükséges. Érdekesség még, hogy a honlapjukon nem csak a szereléssel kapcsolatos legfontosabb információk érhetőek el, hanem cikkeket is olvashatunk a leggyakoribb vízszereléssel kapcsolatos témákról.

Ilyen például a csőtörés. Ez egy vészhelyzet, mely bármikor, bármelyikünkkel előfordulhat különböző okok miatt. Ilyen ok például az elöregedett, rozsdás csőszakasz, a kemény víz miatt kialakuló vízkő, a fagypont alatti hőmérséklet, a rossz csőméretezés, a hibásan felszerelt toldások, a nem megfelelő víznyomás és persze a fizikai behatás is. Hajlamosak lehetünk azt hinni, hogy egy apró repedés még nem gond, csak ha rendesen ömlik a víz a hiba miatt. Ez azonban tévedés. A víz kevés mennyiségben is eláztathatja a falakat, sőt alá is moshatja őket, a nedvességtől salétromosodás, penészedés kezdődhet, nagy mennyiségben távozó víz esetén pedig károsíthatja a berendezéseket és az elektromos hálózatot is. A csökkenő, vagy folyamatosan alacsony víznyomás, a nedves foltok megjelenése, a burkolat mögül szivárgó víz, az elárasztott vízakna, és persze a folyamatosan pörgő vízóra is mind-mind a csőtörés lehetséges tünete. Folyamatosan pörgő vízóra esetén persze érdemes először azon is elgondolkodni, hogy nem hagytuk-e bekapcsolva a mosógépet vagy a mosogatógépet. Ha feleslegesen hívjuk ki a vízvezeték szerelőket, akkor hiába költünk pénzt, és persze őket is feleslegesen ugráltatjuk.