Családi eseményre selfiegépet bérelünk

Az első külföldi családi nyaralásom olyan 8 éves koromban lehetett. Természetesen előtte is voltunk nyaralni, de csak Balatonig jutottunk el, ami szintén szuper dolog volt. Viszont fontos megemlítenem, hogy Balaton feleannyi idő alatt volt elérhető számunkra, mint a horvát tengerpart. Kicsiként eléggé türelmetlen voltam, ezért a szüleim nagyon aggódtak azon, hogyan fogom kibírni az órákig tartó utazást. Szerencsére nagyon jól tűrtem. Az első külföldi nyaralásunkra még jól emlékszem, hogy magammal vittem a kis plüss állatkáimat, és ez így ment évekig. Sőt! Egyre több kis állatkát vittem magammal, hogy lássák milyen utakat járunk be, így mindig kitettem őket az ablakba. Azóta is imádok külföldre járni, de plüssöket már nem viszek magammal. Az utóbbi években jártam Olaszország számos területén, mint Toszkána és Szicília. Bejártam Franciaország szépségeinek egy részét, többek között voltam Párizsban és megnéztem a Mont-Saint-Michelt is. Ezek mind felejthetetlen élmények számomra. A szűk családdal is többször jártunk már Olaszország északi részén és Horvátország különböző pontjain. Gyerekkorom emlékezetes pillanata a Krka Nemzeti Park vízesésénél történt, ahol a vízben a lábam mellett egy kis sikló úszott el. Aztán ahogy elindultunk kirándulni a parkban egy figyelmeztető táblával találtuk magunkat szembe, ahol többféle mérges kígyó volt felsorolva, amelyek a park lakói. Akkor döntöttek úgy a szüleim, hogy itt fejeztük be a kirándulást. Jelenleg a járványhelyzet miatt nem merjük bevállalni a nagyobb külföldi kirándulásokat, de mindig sikerül valami hazai kincsre bukkanni, ahol ugyanolyan jókat túrázunk és látványosságot tekintünk meg stb. A legutóbbi kirándulásunk a vácrátóti botanikus kertben volt, ahol része lehettünk a természetnek. A kert inkább egy erdőre hasonlít, és a mérete is azzal vetekszik. Biztos, hogy visszamegyünk még a tavaszi időszakban, amikor szebbnél szebb virágokat tekinthetünk meg.

A hideg idő beköszöntével kevesebbet járunk el kirándulni, ezért azon gondolkoztunk, hogy valamelyik hétvégén egy családi összejövetelt szervezünk meg. Többeknek lesz szülinapja is, amit egyben meg lehetne ünnepelni egy kifejezetten erre specializálódott helyszínen a belvárosban. Van két kis unokatestvérem, akik a hetekben töltötték be a nyolcadik életévüket. Apa születésnapja sem volt régen, illetve még egy névnappal is tartozunk mamám részéről.

Szeretek sütni-főzni, ezért magamra vállaltam azt a szerepet, hogy készüljek étellel az eseményre. Tehát lesz sajtos pogácsa, narancsos-csokis babka, kakaós muffin, zsebes zsemlék előre töltve stb. Az italkínálat pedig a bátyám feladata lett. Mivel imádok szervezkedni, és minél tökéletesebb partikat összehozni, ezért úgy gondoltam, hogy unalmas lenne, ha csak egy kis kajából és italból állna az egész. Persze tortát is rendeltünk, de nagyon édesszájú a családom, ezért biztos elfogy minden. A tervem az volt, hogy különböző játékokat is kitaláljak, így került terítékre egy csomó társasjáték, mint a beugró, az activity stb. Nagy kedvenceink! Egyik nap pont a partikellékeket mentem el beszerezni, amikor egy beszélgetésre lettem figyelmes. Egy selfie gépről beszélgetett két fiatal lány, akik egy esküvőn voltak a hétvégén. Mivel nagyon érdekelt engem ez a gép, odamentem hozzájuk és megkérdeztem, hogy pontosan hogyan kell elképzelni egy selfie gépet. Nagyon kedvesek voltak. Elmesélték, hogy az esküvő helyszínén ki volt állítva egy fényképezni tudó doboz, ami előtt egy virágos háttér volt felállítva. A virágos fotófal elé állva csak meg kellett nyomni egy gombot a dobozon, ami elkészített egy képet az előtte álló vendégekről. Ők csak vendégek voltak az esküvőn, de nagyon élvezték a sok elkészült fotót, amit a gép azonnal ki is nyomtatott számukra. A boltban, ahol voltunk, pedig azért voltak, hogy beszerezzenek ezeknek a képeknek egy képtartót, amire majd a további emlékezetes képeiket is ki tudják rakni.

Nekem is tetszett ez az ötlet, egy emlékalbumot is lehetne csinálni a családi programokból. A fotóboxra rögtön rákerestem, amint az időm megengedte. A keresőbe beírva a sefliegep.hu oldalon találtam magamat. A lányok elmondása alapján erről a gépről lehetett szó, mivel egyezik a leírás. A honlapon kiderül, hogy a cég, akik ezt a gépet üzemeltetik a megrendelés helyszínére már egy órával a parti kezdete előtt kivonul, hogy biztosan működjön a selfie gép, mire használják a vendégek. Egyik kollégájuk folyamatosan a készülék mellett van, hogy bármilyen elakadáskor segíteni tudjon. Budapest területén teljesen ingyenes a kiszállás, de vidékre sem drága a szolgáltatás. A gépet három különböző intervallumra lehet bérelni, és azon felül is lehet kérni, hogy maradjon tovább, plusz költség fejében. Az esemény után az elkészült képeket a gép tárolja, ezért elektronikusan is elküldik a szervezők részére, így a közösségi oldalakon is könnyedén meg lehet osztani. Ami számomra külön érdekes és értékelendő az az, hogy a selfie gép képes mozgóképeket és GIF-eket is készíteni. Tuti ki fogom próbálni!

Mivel beleszerettem a gépbe, ezért megmutattam a szüleimnek is, hogy szeretném, ha ez a szolgáltatás elérhető lenne a számunkra a családi eseményen. Ők is szerettek volna mindent megtudni róla, ezért a honlapon mindent megnéztünk együtt. A fent említett dolgokon kívül még olyan fontos jellemzőt tudtam meg, minthogy tükörreflexes fényképező van a gépben, vagy, hogy a gépek mellé járnak parókák, maszkok és más kiegészítők. Az előbbi nagyon fontos dolog, ha valaki jó minőségű képeket szeretne készíteni, utóbbiak pedig egy jó hangulatot kölcsönöznek az egész fotózásnak. Szerintem a nagyszüleim is benne lesznek ennyi szórakozásban. A szüleimnek is tetszettek a selfie gép nyújtotta lehetőségek. Látták benne a potenciált, hogy mindenkinek jut emlék a partiról és még a gépen is ott lesznek a képek, amelyből digitális albumot lehet készíteni. Mivel nem sűrűn rendezünk ilyen összejöveteleket, ezért beleegyeztek. Még a plusz költséges fotófalba is belementek, mert én nagyon szerettem volna, ha a rózsaszín-arany falat választjuk.

A napokban megtudtam, hogy a barátom találkozott már ezzel a géppel egy céges rendezvényen, és ő is csak ajánlani tudja. Ő ugyan utálja, ha fotózzák, de jó érzés volt figyelni a kollégáit, hogy mennyit hülyéskednek egy-egy kép elkészültekor. Őt is berángatták egy-két képre a gép elé, és még ajándékot is kapott.

Egyelőre nem tudom milyen lesz a gép a bulinkon, mindenesetre nagyon jókat hallok róla. Sőt! Azóta már a közösségi oldalaikon elérhető értékeléseket is elolvastam és nagyon jó véleménnyel van róla mindenki. Nagyon várom, hogy személyesen is megtapasztalhassam, ugyanis a barátommal ellentétben én szeretek kamera előtt hülyéskedni és pózolni. Már meséltem az unokatestvéreimnek is, hogy milyen ötletekkel álltam elő, így már ők is izgatottak. Hát ha még meglátják, milyen ajándékot kapnak tőlünk! Nekik külön készültem egy szülinapi névre szóló sapkával is az ajándék mellé. És még azt sem tudják, hogy a vidéken élő kereszt-szüleik is eljönnek.