Érdekesen végződött ez a sztori

Turizmusban dolgozni sokszor azért is olyan izgalmas, mert rengeteg új emberrel, hellyel, szokással és kultúrával ismerkedhetek meg. Idegenvezetőként rengeteg külföldivel találkozom, sok alkalommal pedig ugyanaz a program, az úti cél, így számomra annyira nem jelent kihívást az ilyen eset.

Persze, amikor azt gondolná az ember, hogy az ilyen alkalmak során semmi izgalmas és új dolog nem történhet, akkor fordul egyet minden.

Szokásosan elvittem a csoportomat egy nagyon híres magyar étterembe. Szép kilátás, finom, magyar ételek és jó hangulat. Ez mindig így van. Mindenki jól érzi magát, beszélgetünk, előkerülnek a boros poharak, a feles poharak és hirtelen mindenki nyelve megered egy kicsit jobban a szokásosnál.

Az egyik turista a csoportomból elkezdett beszélgetni az egyik pincérrel, érdeklődött, hogy hátul, a hátsó bejáratnál, ahol csak a személyzet gépjárműi állhatnak meg, minek van gázpalack. Nem is értem, minek érdekelte őt ez ennyire, kettőt lehet tippelni, hogy vajon mire kell. A pincér pedig szépen leült mellé és elmesélte, hogy az étteremben szükség van gázpalackokra, azok hátul pedig már az üresek. Azt is mondta, hogy egy cég szokta hozni nekik a palackokat, ők évek óta már ezzel foglalkoznak. Jó áron szállítják, leveszik az ezzel kapcsolatos terhet az ember válláról, megbízhatóak, mindig akkor hozzák és pontosan annyit, amikor és amennyit kell.

Még mosolygott is egyet az úr a csapatomból, azt hitte, hogy a gázpalack eladó és azért tárolják odakint. Ne kérdezd a logikát, lehetséges, hogy a jó öreg magyar pálinka nála is megtette már a megfelelő hatást. Az öreg úr még azt is megkérdezte, hogy mit kell tudni a cégről, bár azt meg végképp nem értem, minek érdekli, hiszen teljesen felesleges erről beszélgetni. De ők nagyon jól elvoltak, így senki nem zavarta őket, a végén lett ebből egy nagyobb beszélgetés is, amikor a gázpalackoktól kezdve a gazdaságon át mindenről szó volt már. Jól elvolt a kis csapatom, örültem neki.

Én pedig azért ott az asztal sarkánál csak elővettem a telefonom és utánanéztem, mert tudtam, hogy a nagyiék is gázpalackot használnak. És ahogy olvasgattam a cég honlapját, rájöttem, hogy ez egy teljesen jó megoldás lehetne a nagyiék számára is. Annyi lenne csupán a dolguk, hogy felhívják őket vagy kérnek egy visszahívást, lebeszélnek velük mindent és ők pedig a megbeszélt időpontban kihozzák a palackot és a csere már meg is van. Egyszerűen hangzik, nem? Úgyhogy nemsokára megyek, meglátogatom őket és akkor elmondom nekik ezt a remek lehetőséget.