Meglepő tisztaság

A barátommal, amióta együtt vagyunk imádunk utazni. Amikor csak tehetjük, elmegyünk valahova külföldre, évente egy-két távolabbi célpontot is kinézünk, mint például Japán vagy Marokkó, de Európán belül is nagyon szeretünk jönni-menni, és hát Magyarország kincseiről se feledkezzünk meg! Amikor csak tehetjük, nyakunkba vesszük az országot és megyünk amerre a lábunk (vagy a legtöbb esetben először is a vonat) visz minket. Olyan is történt már, hogy nyáron egyszer csak gondoltunk egyet, és kimentünk a Nyugati pályaudvarra, hogy felszálljunk az épp legkorábban induló vonatra és elmenjünk azzal valameddig, majd utána a random választott térségben kirándulni. Nem terveztünk ott aludni, de annyira elszállt felettünk az idő, hogy véletlenül lekéstük a vonatot és muszáj volt valami szállás után néznünk.

Találtunk is egy helyet, ami árban sem volt drága, és ráadásul egy egész kis faház a rendelkezésünkre állt saját mosdóval és egy kis konyhával. Ez már pár éve volt, a szállás sem volt kifejezetten különleges, hogy ennyire megjegyezzük, de azóta is sokszor felemlegetjük a barátommal. Egyik nap az interneten böngészve rájöttem arra, hogy mi volt mégiscsak különleges abban a szállásban. Egyszerű, de mégis nagyon fontos dolog, a tisztaság! Olyan tiszta volt minden, hogy szinte még a Wc tetejéről is jó ízzel lehetett volna enni. Utólag beugrott az is, hogy kérdeztem is a recepción, hogy mivel takarítanak, mert arra gondoltam bármi is az, nekem kell! A recepciós azt mondta, hogy a titok a bérelhető takarítógép. Ők csak azt használnak, és mindig megdicsérik a tisztaságot a vendégek. Greenway Kft. – ahol nem csak óriás csarnokokhoz nagy gépek, de kisebb berendezések, eszközök is elérhetők.

A beszélgetés során kiderült, hogy ez valami magasabb rangú dolog tehát, amiben magánember utazik, de azért hazaérve gyorsan megnéztem a honlapjukat. Az elején kicsit megriadtam, mert elsőre csak ezeket a nagy, ipari takarítógépeket vettem észre, így azt hittem, hogy csak azokat lehet bérelni, de lejjebb görgetve hamar kiderült, hogy az ipari gépeik mellett kisebb takarítógépek is bérelhetőek, amik akár magánszemélyek számára is használhatóak tehát. Nagyon megörültem ennek, mert már elsőre nagyon szimpatikusnak találtam a céget. A honlapjuk jól tagolt és átlátható, minden információ témakörökre van szedve és azon belül megjelenítve, ami még pluszban könnyíti az oldalon való eligazodást. Az oldal tetején vannak az olyan nagyobb fülek, amikbe kattintva megtalálhatóak az általános információk, a kapcsolat és céginformációk, valamint a bérelhető takarítógépek adatai és leírása is. Mivel engem ez érdekelt a legjobban, így erre kattintottam rá elsőként. A nagyobb csoportok között a legalsó volt az, amire én rámentem, ami a kisgépek kategória volt. Ezen belül is megjelent még további négy kategória: egytárcsások, vízszívók, kárpittisztítók és porszívók.

A kárpittisztítók részt meglátva rögtön tudtam, hogy az lesz az első, amit megnézek. Imádom a szőnyegeket, függönyöket és minden egyéb színes, de nehezebb textilt, amit egy lakásban el lehet képzelni. A kisebbeket még csak-csak betuszkolom a mosógépbe, de sajnos tudom, hogy nem is tesz jót nekik, illetve egy kínszenvedés utána a keményebb anyagokat kivasalni. Többször gondoltam már rá tehát, hogy nézelődök a bérelhető takarítógépek között, – mert venni nem szerettem volna sose, nem is lenne helyem hol tárolni –, de valahogy mindig elmaradt. És attól is féltem, hogy mellényúlok a választásommal. Úgyhogy amikor megláttam a Greenway kárpittisztítóit, tényleg nagyon megörültem. Három kisebb kárpittisztítójuk van, az egyik porszívó is, így azt választottam végül. A termékleírás meglepően részletes és számomra is jól érthető volt, pedig tartottam tőle, hogy túlzottan szaknyelvű lesz a leírás, ami miatt nehéz lesz választani. De szerencsére ebben is pozitívan kellett csalódnom. A honlap és a gépinformációk minden kérdésemet megválaszolták, így a hezitálás egyetlen apró csírája sem maradt meg bennem a Greenway oldalának átböngészése után. Utána az első bérlés és az első használat is nagyon jó élmény volt, azóta is mindig segítségül hívom őket minden alkalommal, amikor koszosnak ítélem meg valamelyik szeretett kárpitom és valami nagyobb munka adódik.