Számomra az utazásnál egyszerűen nincs jobb!

Imádok turistaként külföldön megfordulni, mert annyi élményem és emlékem van már most ezekről az útjaimról, hogy szerintem egy könyvet is képes lennék megtölteni velük, pedig elég fiatal vagyok, szóval olyan nagyon sok helyre nem tettem még be a lábam.

Miért is olyan jó turistának lenni? Már azt sem egyszerű eldöntenem, hogy mivel is lenne érdemes kezdenem.

Például ott van a gasztronómia. Én szeretek enni, és sosem mondok nemet arra, hogy valami újdonságot kipróbáljak, még akkor is, ha az egyébként gyökeresen eltér a hazai ízektől. Sosem értettem azokat, akik külföldön is csak olyan ételt esznek, ami Magyarországon is megszokott. Persze nem azt akarom mondani, hogy minden olyan fogás ízlett, amit más országokban “találtak fel”, de akkor sem bántam semmit, hiszen legalább kipróbálhattam.

Meg kell említenem még a különböző országok földrajzi adottságait is. Egyszerűen imádok gyönyörködni a hegyekben, dombokban, erdőkben és a vizekben. Vannak olyan szerencsés nemzetek, melyek ezekkel mind-mind rendelkeznek! Mikor ilyen helyen vagyok, már előre tudom, hogy jól fogom érezni magam, hiszen a természet csodálatos!

És persze kötelező megemlítenem az emberek mentalitását is. Minden nemzet más ilyen szempontból, ami nekem szintén hihetetlenül érdekes. Mikor más népekkel van szerencsém felvenni a kapcsolatot a külföldi útjaim során, akkor mindig azt érzem, hogy többet tapasztalok meg a világból.

A barátaimmal egyébként sokszor direkt olyan helyeket jelölünk meg úti célnak, melyek kevésbé ismertek a többi turista számára, és tudjátok miért?

Mert ezeken a helyeken lehet megismerni egy külföldi ország igazi arcát! Hiszen ott nem egy kirakatot látunk a vendégek számára, hanem a valóságot!

Valami viszont minden utazásban közös: pénz kell hozzá! Mivel én diák vagyok, ezért korlátozottak a lehetőségeim, de találtam egy weboldalt, ami hatalmas segítséget nyújtott nekem abban, hogy a tanulmányaim mellett is tudjak pénzt keresni, amivel tudom finanszírozni a külföldi útjaimat.

Akikről beszélek, az a topiwork.hu csapata, és minden egyetemista sorstársamnak csak ajánlani tudom őket, ha a diákmunka a cél!

Tulajdonképpen mi az, amire egy diáknak szüksége van az álláskeresésnél? Valamiféle támogatás, igaz? Hiszen az álláskeresés, de főleg az állásinterjú elég stresszes tud lenni, főleg akkor, ha valakinek még semmilyen tapasztalata nincs benne.

Hiszen itt végtére is a felnőtté válás egyik legelső lépése történik meg, nemde?

A Topiwork tudja: egy diáknak ez nem egyszerű, és ezért mindent úgy alakított ki, hogy a lehető legnagyobb támogatást legyen képes nyújtani ebben a folyamatban.

A weboldalukat biztosan profik szerkesztették, mert én pár perc alatt mindent megtudtam onnan, amire csak szükségem volt. Az internetes felületüket szerintem Ti is olvasgassátok, mert komoly segítséget jelentenek az ott található információk.

diákmunka

Egy külön aloldalon foglalkoznak azzal, hogyan is zajlik a menete a diákmunkára való jelentkezésnek, így én azzal kezdeném a helyetekben, mert így fogtok a leggyorsabban képet kapni erről az egész dologról.

Minden azzal kezdődik, hogy ki kell választanod azt a munkát, amiben eltudod képzelni magad. A lehetőségek száma itt szinte végtelen, de legalábbis nagyon-nagyon sok, így teljesen kizártnak tartom, hogy valaki ne találná meg itt a számítását.

Írok ide pár példát, bár ezt majd egyébként is látni fogjátok a weblapjukon: műszaki, IT, marketing. Ez csak három példa, de ez tényleg csak a töredéke annak, amit megtaláltok ott.

Meg kell említenem azt is, hogy még olyan munkalehetőség is van itt, ami otthonról végezhető. Ezt csak azért említem meg, mert ez sokaknál egy meglehetősen fontos szempont, és láthatjátok, a Topiwork még rájuk is gondolt.

Miután sikerült megtalálnod azt a munkát, amit elképzeltél magadnak, akkor egyszerűen csak jelentkezned kell, és persze az adataidat is szükséges megadnod. Ezt követően a Topiwork valamelyik munkatársa felveszi veled a kapcsolatot. Itt egy interjúra kerül sor, ami történhet személyesen is, attól függően, hogy milyen munkáról is lenne szó. Előfordulhat az is, hogy tesztet kell kitöltened.

Ha idáig minden rendben zajlott, akkor a következő lépés, hogy a jelentkezésed továbbítják valamelyik munkaadónak, aki az esetek többségében egy héten belül már fel is keress Téged, de előfordulhat, hogy ennél tovább kell majd várnod.

Egy második interjúra is sor kerül ezt követően, ahol most már maga a munkaadó fog fogadni Téged.

Ha minden rendben lezajlott, következhet a papírmunka, bár ez a kifejezés erős túlzás, mert minden a Topiwork online rendszerén keresztül történik, szóval a dolgod tényleg szörnyen egyszerű lesz.

Végül megkezdődhet maga a munka, mely során nem csak pénzt, de hihetetlenül fontos tapasztalatot is szerezhetsz!

Velem is pontosan minden úgy történt, ahogy az előbb leírtam. Nekem ez volt az első alkalmam, hogy munkát kerestem, szóval képzelhetitek, hogy brutálisan izgultam, de utólag már látom, mennyire felesleges volt, hiszen a Topiwork minden támogatást megadott.

Biztosan érezték rajtam, hogy mennyire parázok, mert nagyon kedvesek voltam velem végig. Hamar meg is nyugodtam, hiszen éreztem, hogy igazán jó kezekbe kerültem, és hogy szinte garantált egy kiváló diákmunka a számomra.

Az munkahelyemről is csak a legjobbakat tudom elmondani, ami annak is köszönhető, hogy ez a kiváló iskolaszövetkezet valóban olyan állást keresett a számomra, amit nekem találtak ki. Jó esély van rá, hogy a tanulmányaim befejezése után is itt fogok maradni, mert ez tényleg egy gyümölcsöző kapcsolat mindenki számára.

A weboldalon megtaláltok egy blogot, ahol jobbnál jobb cikkek várnak rá, hogy elolvassátok őket. Segítenek nektek abban, hogy megértsétek, miért is fontos már a tanulmányaitok során álláskeresésbe kezdenetek. Én több cikket is elolvastam már onnan, szóval tudom miről beszélek. Különösen érdekes volt számomra a munkahelyi etikettről szóló bejegyzésük, mely később a munkahelyemen is segítséget jelentett számomra!

Majdnem elfelejtettem valamit: itt természetesen részmunkaidős állásokat is találhattok, hiszen mindenki tudja, egy diák számára mennyire fontos a rugalmasság. Én is részmunkaidősként kezdtem, így bőven volt időm az egyetemi előadásokra, és a vizsgákra való tanulásra is. Szóval a Topiwork-nek hála minden, de tényleg minden tökéletes. Tanulhatok, pénzt kereshetek, és még a munkahelyemen is jól érzem magam. Mi kell még?

Szeretnél Te is egy hasonló sikertörténetnek a részese lenni? Akkor irány a weboldaluk, és jelentkezz a Neked tetsző állásokra minél előbb! A Topiwork által hamarosan Te is egy pénzkereső diákká válhatsz, aki végre megtalálta az első munkahelyét, pont úgy, ahogy én is!

Szerintem már mindent elmondtam róluk, amit szerettem volna, de abban is biztos vagyok, hogy még maradtak kérdéseid. Ez nem baj, hiszen a Topiwork csapata minden kérdésedre választ fog adni, ebben egészen biztos vagyok! Szóval hajrá, és álláskeresésre fel!