Nyaralni mindig jó

Minden évben elmegyünk nyaralni legalább egyszer a férjemmel. Az időpont általában nyárra vagy ősz elejére van beidőzítve. Úgy gondoljuk, hogy az egész éves hajtás mellett mindenki megérdemel egy kis pihenést, ráadásul ha az ember időben kitalálja, hova akar menni, akkor időben össze lehet rá spórolni a pénzt is. Ráadásul a legtöbb munkaadó ilyenkorra tervezi az egy-két hetes szabadságok kiadását is.

Tavaly Görögországban voltunk, előtte Spanyolországban, de útba ejtettük már Olaszországot, Franciaországot, és Törökországot is. Idén pedig Portugália felé vettük az irányt. A turizmus ezekben az országokban évről évre egyre jobban megy, nekem is rengeteg ismerősöm van, aki már többször is volt valamelyik felsorolt országban.

Egy hetet töltöttünk itt, nagyon jól éreztük magunkat. Ilyenkor nincs telefoncsörgés, e-mailek megválaszolása, egy-egy feladat home-office-os elvégzése. Semmi. Ez csak kettőnkről és a pihenésről szól. Elmentünk egy kisebb kirándulásra is, ami egy idegenvezető vezetésével zajlott le. Gondolkoztam rajta sulis koromban, hogy én is idegenvezetőnek megyek, mert alapjáraton érdekelt a turizmus és az, hogy emberekkel is foglalkozzak, de aztán letettem róla. Más irányba indultam el. De nem bánom.

Az egy hét alatt igazán jól éreztem magam, kipihenten és erőtől kicsattanva értünk haza, így ismét gőzerővel tudtuk belevetni magunkat a munkába.