A balatoni turizmus egyik legfontosabb része a vitorlás bérlés!

Te se tudnád elképzelni szeretett magyar tengerünk képét a jellegzetes fehér kis vitorlások nélkül, igaz? Nem véletlenül vannak ott minden képeslapon, szinte minden fotón a fürdőzők hátterében… A balatoni vitorlázás hagyománya elképesztően régre nyúlik vissza, és volt idő, mikor csak a kiváltságosok számára adott lehetőség volt, ha azonban már bárki átélheti az élmény, és még vitorlázni tudni sem kell hozzá!

Mégis hogyan? A balatonpro.hu/vitorlas-berles-balaton/ oldalon még a vitorlás is kiválasztható, hogy melyiket szeretnénk néhány órára, vagy akár néhány napra a magunkévá tenni! (persze abban az esetben, ha nem foglalt már akkorra). Kisebb baráti társaságoknak, de akár családoknak, gyerekekkel is kiváló élmény – főleg, hogy a többnapos bérlések idejére az éjszakát is a hajón lehet tölteni. 6, 8 és 10 fős vitorlásokat lehet bérelni, amelyek 4 vagy 7 alvóhellyel rendelkeznek – ha a 10 fős hajót teljes létszámban vesszük igénybe, éjszakára biztosítanak egy kisebb vitorlást is, hogy mindenkinek legyen hálóhelye. A családdal, több családdal együtt kitűnő program lehet, ha éjszaka az anyukák és a lányok, az apukák és a fiúk külön alszanak, és olyan játékokat játszanak, filmeket, meséket néznek, amit a másik csapat annyira talán nem akarna. A legtöbb hajó ugyanis tévével is fel van szerelve és hangtechnikával, ezáltal minden adott egy szuper vitorlázást követő szuper éjszakához. Amennyiben nem egy napra béreljük a vitorlást, opcionálisan választható, hogy étellel, itallal fel legyen töltve a vitorláson található hűtő – mert ez is van, és akár főzni is lehet a tűzhelyen!

A vitorlásokat tapasztalt, jogosítvánnyal rendelkezők is kibérelhetik, de szükség esetén kapitánnyal is lehet bérelni, akár úgy is, hogy csak pár óra, amíg a kezdő vitorlázó kitapasztalja az adott vitorlás működését.

Bérlésre Siófokon, Füreden és Alsóörsön van lehetőség, bár a legtöbb vitorlás Siófokon van, megoldható, hogy a fent említett városokban vegyük igénybe ezt a remek lehetőséget.

Az általános információk alatt a balatonpro.hu/vitorlas-berles-balaton/ oldalon megtalálhatjuk a 7 gyönyörű bérelhető vitorlást is. Mindegyikhez tartozik egy galéria, külső és belső fotókkal, egy leírás a vitorlás paramétereiről, és egy ártáblázat, hónapokra, lehetőségekre lebontva – hiszen értelemszerűen áprilisban egy egynapos bérlés jóval olcsóbb, mint ugyanez a nyári főszezonban.

A családdal Dufour 1800 nevezetű hajóba szerettünk bele. A belső képektől elállt a szavunk, fa borítás, kék műbőr huzat az ülő- és alvóhelyeken, egyszerűen gyönyörű volt. A leírásból megtudtuk, hogy nemrég újították fel, de törekedtek az eredeti dizájn megőrzésére. A végeredményt mindenesetre fantasztikus. Tűzhely, hűtő, hangszóró, minden a rendelkezésünkre áll.

A maga a vitorlás egy 1800 kilós szépség, kb. 7 és fél méter hosszú, 8 lőerős, 8 fő befogadására alkalmas, 5 fekhellyel, tökéletes lesz a 3 gyerekkel. Főleg, hogy hárman tudnak egy hatalmas ágyon aludni, ezt egészen biztosan imádni fogják! El is döntöttük a feleségemmel, hogy az őszi szünetben meglepjük őket egy pár napos vitorlás kirándulással, egészen biztosan imádni fogják!