Kalandos utunk volt a rokonommal

A turizmus minden országban nagyon fontos és igyekeznek minél jobban odafigyelni erre, hiszen az országnak ez jó bevételi forrás. Itthon is egyre több a turista, télen-nyáron mindig vannak, ami szerintem nagyon jó dolog. Egyrészt azért a magyarokat ez egyfajta büszkeséggel tölti el, nem csodálom, hiszen rengeteg dolog van itthon, amire büszkék lehetünk. Ráadásul arról nem is beszélve, hogy nem csak a főváros, de az ország több pontja is tele van látnivalóval. Olyasmivel is, amivel talán máshol nem is nagyon találkozhatnak. Az pedig még izgalmasabb és még menőbb dolog, hogy rengeteg külföldi akar és/vagy próbál megtanulni magyarul. Ezt tudom, mert az egyetemen magyar, mint idegen nyelven szakból is diplomáztam, és volt gyakorlat is, amikor nyelviskolákba mentünk magyart tanítani a külföldieknek.

Egyszer egy rokonunk jött haza látogatóba Amerikából. Kiköltözött már ezer évvel ezelőtt a munkája miatt, aztán végül ott is maradt, mert összeházasodott egy amerikai hölggyel, aki szintén hasonló szakmában dolgozott már akkor is, mikor a rokonom kiköltözött oda. Hogy hogyan találkoztak, arra már nem pontosan emlékszem, de valamilyen business dolog volt, azt tudom.

Szóval itt volt két hétig. Nyáron jött, így több helyre is el tudtunk menni anélkül, hogy megfagytunk volna vagy eláztunk volna. Ugyan sokáig itt lakott, legalább 20 évig, de annyira elszokott már a látványtól, hogy amikor jön, mindig mindent ámulattal néz. Ő azt mondta, hogy az elején természetesen nagyon honvágya volt, hiszen mindenki itt volt: a családja, a barátai, a kollégái, akikkel már évek óta együtt dolgozott. De emellett vágyott valami újra, valami izgalmasra, nem utolsó sorban pedig környezetváltozásra is. Éppen ezért nagyon jól jött neki akkor ez a lehetőség. Főleg már csak azért is, mert álmai asszonyát is megtalálta kint.

Mivel nyár volt, ezért elmentünk a Balatonhoz, Egerbe, meg amerre kedvünk volt. Addig a pillanatig, amíg defektet nem kapott a kocsim és mint a filmekben, szépen lesodródtunk az útról is. Szerencsére senkinek nem esett semmi baja, sőt, még a kocsi is szinte karcolások nélkül megúszta. Kivéve az abroncsaim. Egyik defektet kapott, másik kilyukadt egy hatalmas ág miatt. Nagy nehezen egy autómentő értünk jött, aztán hazaszállította a kocsit. Van egy autószerelő ismerősöm, aki átnézte másnap a kocsit, de tényleg semmi baja nem volt. Persze én fogtam a fejem, hogy mégis honnan szerzek gumikat a kocsimra néhány napon belül. Mert hát azért mégis zavart, hogy itt van a rokonom, pár nap és megy vissza Amerikába és nem tudunk kocsival közlekedni és elnézni még pár helyre.

Az autószerelő ismerősöm ajánlott egy céget, a nyári gumi árak ennél a cégnél teljesen rendben vannak, azt mondta, úgyhogy első dolgom az volt, hogy utánanéztem az interneten, hiszen szorított az idő.

A gumidiszkont.hu weboldal hatalmas segítség volt a számomra. Ugyanis az állt a honlapon, hogy ha délig leadom a készleten lévő gumikra a rendelésem, akkor akár másnap meg is kaphatom őket. Ha pedig utána adom le, akkor nagyjából két nap, mire kiszállítják. Időben voltam, úgyhogy amint mindent elolvastam alaposan, fél 11-kor meg is rendeltem őket. Könnyen megy a rendelés is, mert az oldalon mindig az aktuális kínálat található meg, még azt is le tudod csekkolni, hogy biztos jó-e a méret. Ehhez a kocsi márkája kell, ha pedig válogatni szeretne valaki az abroncsok között, azt könnyen megteheti az autógumi keresős funkció segítségével.

Úgyhogy a maradék pár nap meg lett mentve, hamar megkaptam a gumikat, az ismerősöm pedig segített felszerelni. Mi pedig utána ismét elindultunk, megnéztük a maradék néhány helyet, ahova még el akartunk menni.