A városi turizmus egyik érdekessége: kipróbáltam a thai masszázst

Már több pesti, és nem pesti barátnőm is áradozott erről a relaxációs formáról, ami egyrészt meditációként is felfogható, és közben még sok hasznos egészségmegőrző hatása is van. Nos, a Karma thai masszázs oldalán ez utóbbiról mindenképp sikerült meggyőzni. Szinte az összes masszázs mellé odaírják, kiknek kimondottan ajánlják és milyen izomcsoportra szervre a leghatékonyabb. Azt is megemlítik, hogy ugyan külön kezelésnek (mármint orvosilag elismertnek) nem tekinthető, de jó hatással lehet a már felírt kezelés mellé.

Az említett szalont magát az egyik jó barátnőm ajánlotta. Dolgozott ideiglenesen egy hasonló szalonban, és utána látogatta meg ezt. Azt mondta légkörileg nem sok különbséget talált, mind a két helyen nagyon kellemes, jó körülmények fogadták, kellemes háttérzenével, illedelmes fogadtatással és kitűnő ellátással; itt viszont egy kicsit kellemesebben bántak vele. Ezen felbátorodva néztem körül a weboldalukon. Sokféle masszázsból kínálnak választási lehetőséget, és szinte mindegyikből lehet időtartamot is választani: 30, 60 vagy 90 perc. Az árak természetesen ennek függvényében is alakulnak. Ez mellett pedig még az számít, mekkora felületet kell átmozgatni. Plusz, ha jól emlékszem, az egész testes masszázsokból (mivel az egész testet kell átmozgatni) csak egy órás és 90 perces verziók vannak.

Mivel nem igazán vagyok egy túlzottan kalandvágyó ember, így gondoltam kitapasztalás szempontjából egy talpmasszázs is megteszi elsőre, és ha nem lesz túl megrázó élmény, megpróbálkozok majd egy másikkal. Felhozatalból nincs hiány, és ha magadnak nem, de másnak ajándékba biztos jó ötlet egy ilyen pihentető masszázs.

talpmasszázs hatásai

A fogadtatás pont olyan jó volt, ahogy azt a barátnőm mondta és a háttérzene is nagyon megnyugtató volt. Köszönhetően a honlapnak már tisztában voltam azzal, hogy mik a talpmasszázs hatásai, és azoknak következményeivel, jótékony szerepükkel. A leírásból azt is tudtam, hogy ezt nem kézzel végzik, hanem fa botokkal, bár azt nem gondoltam, hogy ezeknek van tompa hegyük is. Ezekkel masszírozzák a lábfej, vagyis inkább talp azon részeit, amik egy-egy belsőszervhez kapcsolódnak.

Az időpont foglalásnál én előre jeleztem, hogy lehetőleg bánjanak felem kesztyűs kézzel, mivel nem igazán bírom a fájdalmat. Így is lett, és egy rendkívül kellemes tapasztalatban lett részem. Az utolsó tíz percet pedig azzal töltötték, hogy a végtagjaimat is átmozgatták, ami nagyon jól esett. Nem azt állítom, hogy másnap nem éreztem meg, hogy átdolgoztak, de mindenképp kellemesen hatott.

Ha ti is elsős kézből szeretnétek megtapasztalni a talpmasszázs hatásait, Pesten laktok, és szívesen kísérleteznétek a keleti gyógyítással, csak ajánlani tudom nektek a Karma thai masszázs szalont. Én biztos, hogy legközelebb is ellátogatok hozzájuk kipróbálni egy másik masszázst is.