A nyaralásunkon került szóba a gazdabolt.hu

Egy barátnőmmel pihenésképp nem olyan rég eldöntöttük, hogy elmegyünk egy kicsit valahova üdülni. Igyekszünk, hogy minél többször a magyar turizmust támogassuk, ezért ilyen kisebb utazásokra a belföldi úticélokat választjuk. Legutóbb például egy falusi vendégházat választottunk a szokásos wellness helyet, mert úgy éreztük, hogy egy kis elvonulásra van szüksége mindkettőnknek. Nagyon tetszett, hogy a vendégházban a reggelihez a zöldségeket a vendégház tulajdonosa a saját fóliasátrából szüreteli le, és azokat tálalja fel a vendégeknek. A fóliasátorban láttunk belső fóliát is, vagyis csak a barátnőm, ő jegyezte meg. Kérdeztem, hogy az micsoda. Erre azt válaszolta, hogy ő is a gazdabolt.hu – ról tájékozódott, onnan tudott meg minden ilyesmit.

A belső fólia a weboldal szerint nagyon hasznos tud lenni, ugyanis serkenti a növényeket a korábbi érésre, valamint energiatakarékossági szempontból sem utolsó. Ezt nagyon érdekesnek találtam, mondtam is a barátnőmnek, hogy meséljen még kicsit erről a weboldalról, ha akar. Ő örömmel vállalkozott erre a feladatra. Elmondta, hogy a gazdabolt.hu egy olyan weboldal, ahol szinte mindent meg lehet találni, ami a kertészkedéssel kapcsolatos. Legyen az valamilyen eszköz vagy például vetőmag. A barátnőm is szokott innen rendelni dolgokat, bár neki nem veteményes kertje van, hanem dísznövény kertje, de ehhez is mindent meg szokott találni a gazdabolt.hu oldalán.

Azt is elmondta, hogy neki az egyik kedvenc lapja a weboldalon a Gazdabolt TV. Itt rövid kis videókat lehet megtalálni olyan kertészeti módszerekről és praktikákról, amik az amatőr kertészek dolgát megkönnyítik. De nem csak nekik lehet hasznos, hanem igazából bárki másnak, hiszen a siker titka a folyamatos tanulás. Nagy valószínűséggel ezek a szakértők azért tudnak rendre új dolgokat mondani. A barátnőm például nagyon sok új információt tudott meg a diófákkal kapcsolatban, mert neki folyton azzal volt problémája. A diófája tetvesedett és a dióburok – fúrólégy is folyton támadta. Ugyan teljesen nem tudta megszüntetni a problémát, de sokkal jobban mérséklődött, mint korábban.

A Cikkek – hírek lapon is hasznos dolgokat szokott olvasni, például a növényvédelmi teendőkről az adott időszakban. Az ilyeneket az ember azért nem szokta fejben tartani, ezért jó, hogy a gazdabolt.hu „észben tartja” helyettünk is. A barátnőm elbeszélése alapján nekem is nagyon megtetszett ez a weboldal, és eldöntöttem, hogy a nyaralás után én is szemügyre veszem, hiszen nekem is van egy kis virágoskertem, és bevallom töredelmesen, eddig sosem adtam meg azt a törődést a virágoknak, amit megérdemeltek volna. De ez most változni fog. A nyaralás után így is tettem, ellátogattam az oldalra, és meg is lepődtem, hogy milyen könnyen átlátható, semmi kérdés nem merült fel bennem, hogyan is kellene használni. Rendeltem is, és alig várom, hogy megérkezzen.