A motoros turizmus jövője

Micsoda ötletem támadt a minap! Valójában inkább egy álomképből kreált ötlet, de a lényeg, hogy nem ér lenyúlni, csak maximum inspirálódni!

A fő célom az lenne, hogy valami újat és sajátot teremtsek, szóval jól jönne egy saját vállalkozás. Általában mindig oda lyukadok ki, hogy a motorvezetés vagy a motor jogosítvány megszerzésével kapcsolatos dolgot csinálnék szívesen, de sajnos ez így még nem elég egyedi. Az utóbbi időben valahogy elment a motivációm, mert egyre csak az újabbnál újabb megvalósulófélben lévő ötleteket, startup-okat látom a hírekben vagy épp találkozom velük az utcán, és minduntalan az jut az eszembe, hogy miért nem én találtam ezt ki?

Az álomban egy hosszú, üres úton száguldoztam motorral, amikor hirtelen mások is csatlakoztam hozzám az úton, mint egy igazi motoros felvonulás. Az ötletem pedig a következő: hazai motoros turizmus kiépítése! Ott vannak az elektromos rolleres, kickbike-os, sőt scooteres városnéző programok, szóval miért ne lehetne motoros túrákat szervezni? Városnézés helyett mondjuk “motoros látványtúra”.

Lehetne választani a különböző túraútvonalak és úti célok közül, amiket aztán motorral közösen, csapatban teszünk meg. Mindenkinél ott vannak a legszükségesebb holmik, amik egy napra elegendőek: étel, ital, költőpénz és persze a motor jogosítvány. Ez utóbbinak a szükségességét kihasználva a szponzorok is ilyen területről lehetnének: én hirdetem a túrák eléréséhez szükséges megfelelő tapasztalatot és a motor jogosítvány megszerzését biztosító céget, a cég pedig az én túráimat. Ez a cég bármely motorkategóriára vonatkozó jogosítvány elérhetőségét lehetővé teszi, így a túrán való részvétel senkinek nem lehetne akadály, aki már megszerezte ezt az iratot. Hamarosan várom a jelentkezőket!