A pihentető nyaralás és a rackinglog.hu

Nyaralás szempontjából alapvetően kétféle ember van: az egyik, aki ilyenkor teljesen kikapcsol, adott esetben szó szerint is: minimalizálja a telefonhasználatot, nem olvassa a céges e-mailt, csak és kizárólag a feltöltődésre koncentrál. És a másik típus, aki felveszi, ha az iroda hívja, nézi a céges emaileket, sőt, válaszol is rájuk, és akinek emiatt gallyra is megy a nyaralása, mert visszaélnek ezzel a tulajdonságával.

Történetünk szereplője az utóbbi típus. Amúgy egy csoda aranyos csaj, és pont a lelkiismeretessége miatt kedvelem annyira, de amikor a csaknem egy éve tervezett, mesés görögországi nyaralásunkat a céges emailek böngészésével tölti, akkor erős késztetést érzek arra, hogy a telefonját egy laza mozdulattal a naaaagy kékség csodaszép hullámai és habjai közé vessem. Amikre a fent említett spiné amúgy kb. egy pillantást nem vetett a másfél nap alatt, mióta itt vagyunk.

Bár én az első típus vagyok, akit ilyenkor ne merjenek munkaügyben zavarni, egy nagy sóhajtással megkérdeztem, hogy mégis mivel bénázik ennyit, mit nem tudnak nélküle megcsinálni, ami ennyire halaszthatatlan. Hát, mint kiderült, nem az, de a főnöke éppen ezt a két hetet választotta ki arra, hogy belefogjon a nagy polccsere projektbe. Az összes irodai és raktári polcot le akarják cserélni, és Katkának kéne elintéznie a rendelést, lehetőleg minél hamarabb.

Amellett, hogy ez állati bosszantó és tök pofátlanság, mert bárki megtehetné helyette, mégse voltunk akkora kakiban, tudtam ugyanis a megoldást minden problémájára: rackinglog.hu.

rackinglog.hu

Ez a cég, ez a weboldal a különböző polcok mekkája. Találunk itt salgó polcokat, raklapos rendszereket, gördíthető polcrendszereket, karos állványrendszert vagy akár galériát (pódiumot), több szintes és önhordó polcrendszert, sőt, még kereskedelmi polcrendszert is, ami áruprezentálásra van kifejlesztve. A cég ráadásul a tervezésben is segít, és a telepítés is a profiljuk része, ami érthető, tekintve, hogy most Katkáék cége is egy bazi nagy raktárat akar újrapolcoltatni.

Hogy az egész még egyszerűbb legyen, a cég háta mögött 25 éves tapasztalat áll és az én ajánlásom, ugyanis rendeltem már tőlük.

De mégis milyen polc az, ami az én nappalimba és hálómba is tökéletes, és Katkának is jó lesz most? Ez a salgó polc.

Ez egy egyszerű (mind felépítésében, mind az összeszerelését tekintve) horganyzott acélból készült polcrendszer. Felépítését tekintve talpból, polclemezekből, ferde és vízszintes összekötőkből, gerendából és profilból áll. Az összeszerelését illetően pedig csupán egy munkavédelmi kesztyűre és kalapácsra van szükségünk, ezt tanúsíthatom. Ahogy azt is, hogy nem érdemes elhagyni a munkavédelmi kesztyűt, mert még a legtapasztaltabbaknak is szüksége van rá!

És hogy, hol tudjuk hasznosítani ezt a típusú polcot? A rackinglog.hu erre is választ ad. Ez a polc az egyik legelterjedtebb az EU-ban, nem véletlenül. Kiválóan tudjuk alkalmazni ugyanis az otthonunkban és az irodában is. Otthon például ideális garázsba, ha sok mindent tárolunk ott, műhelybe, hogy a nagypapa vagy éppen apa dolgai rendszerezve legyenek, és ha véletlenül másnak is kell egy csavarhúzó, egyszerűen megtalálja. Ezen kívül a kamrába is tökéletes, főleg, mert a terhelhetősége magas: elérheti a 280 kilogrammot is polconként. Szóval nem fenyeget az a veszély sem, hogy a nagymama olyan szinten rogyásig pakolja az isteni befőttjeivel, hogy végül leszakad a polc… És a bónusz, hogy gardróbnak is jó. Sőt, könyvespolcnak is! Én az utóbbi két funkcióját használom: a nappaliban a régi, rozoga könyvszekrényt lecseréltem salgó polcra, és a hálóban is az ütött-kopott ruhásszekrényt. Persze elsőre azt gondolja az ember, hogy egy ilyen fémszínű polc nem mutat jól egy lakásban. Nos, egyrészt akár le is lehet festeni a felületét, másrészt viszont igenis jól mutat! A honlapon is van néhány bemutató fotó, ahol látszik, hogy egyszerű, hajópadlós, minimalista helyiségben állati jól mutatnak az egyszerű, dísztelen polcok.

És hol tudja ezt hasznosítani Katka? Nos, az irodában tökéletes irattároló szekrénynek, polcnak, állványnak, sőt, a raktárba is akár – ott különösen jól jön a terhelhetősége és strapabírósága, amit az előbb említettem. Kiegészítő elemeket is tudunk választani a polchoz, amik megkönnyítik a rendszerezést, tárolást. Rendelhetünk például oldalfalat, ha nem akarjuk, hogy teljesen nyitott legyen a rendszer. Vagy címketartót, ami sokkal átláthatóbbá teszi a helyzetet egy nagy raktárban vagy egy irattároló polcon is. Elválasztókat is, amelyek segítségével kisebb fakkokat hozhatunk létre. És tárolókat is, amelyek az apróságoknak tökéletes helyet biztosítanak, legyen az gémkapocs, tűzőgép, tűzőgépbe való kis izé…

Katka lelkesen bólogatott, hogy igen, ez szuper, ez tutira jó lesz az irodákba.

A raklapos polcrendszerre a cégnek nincs szüksége, ugyanígy a gördíthető polcrendszerre sem, a karos állványrendszerre sem. A raklapos ugyanis értelemszerűen raklapon, vagy ládákban, esetleg tartályokban tárolt termékekre van kitalálva. A gördíthető a tér teljes kihasználására fókuszál, de ezt is elvetettük. A karos állványrendszer hosszú vagy tekercses anyagok, termékek tárolására van kitalálva, de ezzel Katkáék cége szintén nem foglalkozik.

A többszintes rendszer viszont már érdekes, főleg, hogy Katkáéknál a raktár nagyon nagy belmagasságú. Ez a polcrendszer pont arra van kitalálva, hogy maximálisan ki lehessen használni a tér adta lehetőségeket, akkor is, ha ez momentán felfelé sok, nem szélességében. Ez szintén kézi rakodású rendszer, és járószintes szerkezetekkel van kialakítva. Akár 3 szintes rendszert is létre tudnak hozni, galériával kombinálva. Természetesen ide is rendelhetünk specifikus kiegészítőket, mint lépcső, korlát vagy akár feladó kapu. Ehhez a polcrendszerhez is tartozik egy részletes galéria, ahol megnézhetjük, hogy áll pontosan egy ilyen polc, és természetesen az árajánlat kérés lehetőségét is felkínálja az oldal.

Meg is néztük Katkával, hogy az árajánlathoz milyen adatok szükségesek.

Igazából csak a nevünket, telefonszámunkat, e-mail címünket kell megadni, tehát az elérhetőségeinket, és lehetőségünk van szöveges üzenetet hagyni. De telefonon is elérhető cég, ilyen nagy beruházásnál talán érdemesebb így intézni.

Katkán látszott, hogy nagy terhet vettem le a válláról. A kiválasztott típusok linkjével küldött egy emailt a főnökének, leírta, hogy a salgót az irodákba gondolta, a többszintest pedig a raktárba, de a kis iratraktárba, ami a 2. emeleti folyosó végén van, oda nyilván nem kell többszintes, elég a sima fémpolc. Leírta a cég elérhetőségeit is, jó szájbarágósan, és unszolásomra azt is odaírta a végére, a következő egy hétben nem lesz elérhető, a cég vállalja a testreszabást, és a telepítést is, csak beszélni kell velük.

Akkor aztán nagyot sóhajtva hátradőlt, és végre láttam, hogy lélekben is megérkezett a görög tengerpartra, és elkezdte igazán élvezni a nyaralást. Egy óráig egy szót sem szólt, csak élvezte a napsütést, és a gyümölcsös koktélt. Aztán nevetve csak annyit mondott: egy ilyen salgó polc az én hálómban is elférne… 😀