Ahova szívesen utaznék

Mindig is nagyon szerettem utazni, így igyekszünk is minél sűrűbben jönni-menni a családommal. Amikor utazunk mindig igyekszem minél több érdekességet megnézni.

Nagyon érdekelne például egy illóolaj készítő, hiszen azok is készülnek valahogy, én pedig nagyon szeretem a kézműves termékeket.

A legtöbb illóolajat eddig talán a Pipere Porta oldalán láttam, nagyon sokféle illat van náluk mindenféléből. Tartanak olyan illóolajat, ami 100% tisztaságú és beletehetjük szappanokba, krémekbe, de vannak olyanok is, amik kifejezetten például gyertyakészítéshez ajánlottak.

Mindkettő nagyon szuper hobbi, engem ezek személy szerint nagyon el tudnak lazítani. A Pipere Porta pedig egy olyan honlap, ahol kedvünkre nézelődhetünk, mert minden van és mindenhez van leírás is, így tudunk közben tájékozódni. Aki pedig meg is szeretné tanulni ezeket a dolgokat, az meg tudja nézni az oktató videókat, amelyek fent vannak. Kezdőknek én azt mondanám, hogy a fürdőbomba készítését nézzék meg és próbálják ki, de van fent videó a lúgozásról, többféle termék használatáról, így szerintem érdemes megnézegetni. Az oktató videók mellett van egy blog is, ami segítséget nyújt. Nekem a weboldalon a személyes kedvencem, hogy minden termékhez érthető, pontos leírás van. Így, amikor mondjuk megnézem a kakaóvajat, akkor nem kell külön keresgélnem, hogy mire jó, mert ott van mellette és könnyedén el tudom olvasni. A másik kedvencem pedig, hogy majdnem mindenből többféle kiszerelés van és, így mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbbet. Bennem ezek a dolgok azt az érzetet keltik, hogy igyekeznek a lehető legszélesebb palettán mozogni a vevői igényeket szem előtt tartva. Márpedig egy webshopnál ez elég fontos dolog, hiszen szívesebben vásárol az ember olyan helyen, ahol mindent megtalál a neki tetsző módon. Én nagyon tudom javasolni, hogy, aki szappankészítésen vagy hasonlón gondolkozik az cirkáljon egyet az honlapon, mert szerintem nem fog csalódni.

Nekem az árak is reálisak, illetve, ha valaki szereti a matematikát, akkor könnyedén ki tudja számolni, hogy sokkal jobban jön ki ár-érték arányban, ha rendel ezekből magának otthonra. Tény, hogy időigényes, de közben kikapcsolja az embert. Engem legalábbis teljesen. Mondjuk nekem már az is egy kikapcsolódás, hogy nézem a Pipere Porta webshopját.

Az illóolaj készítő pedig azért is érdekelne, mert ezek a csodák kikerülnek valahonnan és biztos vagyok benne, hogy az legalább olyan izgalmas, mint például a szappanfőzés vagy gyertyaöntés. Az illóolajokban, amelyek fent vannak a Pipere Porta oldalán is az az egyik legjobb, hogy önmagukban is nagyon hasznosak, akár illatosításra, én használom takarításnál, így, ha valaki egyébként nem szeretne kencéket készíteni, akkor is talál magának olyasmit fent a honlapon, ami izgalmas lesz számára. Illetve vannak fent mindenféle lakásillatosításra szánt dolgok is. Én a sheavajat is használtam natúr formájában testápolásra, illetve a méhviaszból nagyon egyszerű módszerrel készítettem viaszos kendőt, amit utána évekig használtam is fólia helyett.

A nyaralástól kicsit elkanyarodtam, de visszatérve rá, szívesen mennék ilyen helyre, ahol kézzel készült folyamatokat mutatnak be, akár illóolaj készítőként, akár más szappanfőzést vagy ilyesmit olyan alapanyagokból, amikről most meséltem. Bár sok mindent próbáltam már, szívesen figyelnék meg egy profit is, aki már rutinosan mozog ezen a téren és tud olyan trükköket, amiket évek alatt tanult meg és tapasztalt ki. Ha lesz rá lehetőségem, biztosan nem hagyom majd ki és beváltom ezt a vágyamat.