Barátnőm a nyaralás előtt mindent fontosabb ügyét elrendezte

A barátnőm mindenben nagyon alapos, és előrelátó, legyen szó a nyaralásról. Ilyenkor megtervez jó előre mindent, a repülőjegy foglalástól kezdve a szállásfoglaláson át. És amikor már ott vagyunk a helyszínen,- mivel néha én is az útitársává avanzsálok-, ilyenkor a helyi turisztikai látványosságokból és az oda jutási eszközökből is felkészül. Mindent pontosan megtervez, és összeállít, megnézi a múzeumok, katedrálisok nyitva tartását, nekem ilyenkor számomra ő olyan, mintha egy személyben útitársam lenne és egy egyéni idegenvezetőm. Zseniális érzés, hogy nekem csak ott kell lennem és élvezni az új város, vagy ország nyújtotta élményeket. De mindenek előtt, elintézett egy nagyon fontos dolgot az életében, amelyre sokat készült, de nem tudta, hogy egyszer eljön ez az idő is. Eladásra kínálta a lakását és érkezett is egy nagyon potenciális vevő a kislakásra, egy dokumentumot viszont nagyon gyorsan be kellett szereznie, ez pedig nem más volt, mely az ingatlan adás – vételéhez nagyon elengedhetetlen. Hiszen törvényben szabályozzák, hogy egy ingatlant úgy lehet eladni, hogy az eladó rendelkezésére kell állnia a lakása, vagy háza energetikai tanúsítványának. Ezt a tanúsítványt átadja a vevő részére. Ezt gyorsan mesélte a barátnőm, miközben izgatottan keresett egy céget, akik efajta energetikai tanúsítvány kiállításával foglalkoznak.

Át is linkelte azt amelyiket említésre méltónak talált; https://www.e-tanusitas.eu/. És ez a link; https://www.e-tanusitas.eu/ egy nagyszerű oldalra vezetett, amit én is áttanulmányoztam, hogy át tudjuk beszélni a barátnőmmel, és hogy könnyebben döntésre tudjon keveredni. Igaz nem volt sok ideje a keresgélésre, mert nagyon szorította a határidő, de mégis a rövid időn belül egy nagyon jó céget szerettünk volna találni, ami a végül is sikerült is.
Az oldal maga nagyon jól megszerkesztett, mindent könnyen meg tudtam én is találni és a barátnőm is. Meg is beszéltük, hogy ez nagyon fontos pont mindkettőnknél, hiszen egy megbízható cég ismérve itt kezdődik, hogy egy normális honlapot meg tud szerkeszteni és megfelelő mértékben üzemeltetni. Nagyon jó információkat találtunk itt az energetikai tanúsítvánnyal kapcsolatban, amit még mi sem ismertünk. Nagyon hasznosnak mutatkozik mindenféle tekintetben. Az pedig, amit megtaláltunk erről a cégről, hogy a szakvéleményt 12-14 órán belül el tudják készíteni és azt a megrendelőjük kézhez is tudja venni, szinte csoda számban ment ekkor még. Barátnőmnek szüksége volt a tanúsítványra, ezért a megadott telefonszámon időpontot egyeztetett. Olyan tájékoztatást kapott, hogy a cég azt a mérnök kollégáját fogja küldeni, aki az ingatlanhoz legközelebb tartózkodik. Így is történt, a mérnök kolléga jött, és a ház paramétereit bemérte, és még ott a barátnőm ingatlanában, továbbította a központjukba a mért adatokat.
Így már kezdtük kapiskálni, hogy honnan is a bátorság, hogy az elkészült tanúsítványt kézhez tudják szállítani 12-14 órán belül. Ez a remek munkatársak közötti együttműködés elősegíti, hogy a megrendelő megkapja a tanúsítványát.
Amint a barátnőm lakásának adatai megérkeztek a cég központjába, ott a további munkatársak elkezdték az információkat kiértékelni és a tanúsítványt kiállítani. A mérnök biztosította a barátnőmet, hogy másnapra már kézhez is vehető a papírt. Másnap, mivel házhoz szállítással kérte a barátnőm a tanúsítványt, meg is érkezett a futár a kora délelőtti órákban. Így még aznap volt ideje az ügyvédhez mennie, bemutatni a dokumentumokat, és most már semmi akadálya sem akadt annak, hogy az adás – vételi aláírásra kerüljön.